Historiek

In 69-70 moet het geweest zijn, vonden enkele moedige pioniers elkaar ergens te velde.

Maar 100% zeker is dat er een vzw opgericht werd in 1971 met de naam West-Vlaamse aeroclub, met als doel de radiobestuurde modelvliegerij te promoten.

Tot in 82 werd gevlogen dat de stukken eraf vlogen, letterlijk en figuurlijk, maar door de omstandigheden gedwongen en met het beetje geluk dat er altijd bij een ongeluk komt belandden wij op het vliegveld van Moorsele waar wij konden herbeginnen...

Enkele fanaten stampten in een mum van tijd een herboren club uit de grond. Hoe het allemaal mogelijk was is niet onder woorden te brengen. Alleen zij die er toen bij waren weten ervan mee te spreken.

In mei 83 vierden wij de nieuwe start, een start van een club die zich vandaag profileert als een van de besten in ons Belgenland en ver erbuiten. De trofeeenkast is een stille getuige van de waardering die onze club geniet in de rc-wereld.

De club was er van de eersten bij om de "Big-scale formule" boven de doopvond te houden en bracht in 1985 haar eerste groot model uit met name een DC 10.

Toen al werd er gedroomd van een exploot. Het idee rijpte om een Brittan Norman te bouwen die ons dromen waar kon maken. Het toestel deed zijn maidentrip in 1987 en na vele tests was het zover. In 1991 vlogen wij met de Islander van Ramsgate naar Middelkerke, een vlucht van 110 km in 1H10', een stunt, een prestatie die tot op heden nog niet werd geevenaard.

Intussen zijn wij geevolueerd naar een goed draaiende club met een 75-tal vliegende leden die alle takken van het rc-vliegen beoefenen. Modellen met explosie motoren, zwevers gesleept, gedragen en geworpen tot ultra-light indoors. Iedere zaterdagnamiddag en zondagnamiddag is er activiteit. Bent u geinteresseerd dan bent u altijd van harte welkom. Ons aangenaam clubhuis staat altijd voor u open.
x
loading...